Fremgangsmåte og ofte stilte spørsmål

For å sikre at alle får optimal service og kortest mulig behandlingstid ber vi deg lese teksten under.

Her finner du beskrivelse av kjøpsprosessen samt svar på de fleste av spørsmål som dukker opp hos.

Skulle du ikke finne svar på ditt spørsmål kan du selvfølgelig kontakte oss på telefon eller e-post.

Kjøpsprosess

Prosessen listet opp i kronologisk rekkefølge:

 • Nødvendig informasjon før vi kan sette opp et tilbud
  • Oppmåling
  • Skisse/tegneverktøy
  • Modell
  • Monteringsmetode
  • Leveringsadresse
 • Jeg ønsker å benytte meg av tilbudet
  • Faktura
  • Finansiering
 • Leveranse
  • Leveringstid
  • Henting
  • Forsendelse
 • Montering
  • Vanlige spørsmål

Oppmåling

NB: Prosjekter med uklare forklaringer/skisser/mål eller mye forandringer underveis kan i perioder med begrenset kapasitet bli nedprioritert.

Kystgjerdet selger hele seksjonslengder og ikke i meter. Alle strekk på et prosjekt må derfor målsettes innenfor hele cm. Det benyttes yttermål både for terrasse og for mur, altså det lengste målet.

Vinkel

Her måles det 100cm ut på hver side av vinkelen og settes et merke. Mål mellom merkene oppgis i cm, Kystgjerdet regner da ut vinkelen.

Alle stolper spesial produseres på vårt verksted vha. en CNC maskin (datastyrt fres) for et perfekt resultat.

Skrå/helling

Samme prinsipp som for vinkel. Eksempel: 10cm høydeforskjell over en lengde på 100cm (dette tilsvarer da 5,7 grader), Kystgjerdet regner ut gradene.

Trapp

Det oppfordres til å sende et bilde, samt følgende mål oppgis:

 • Inntrinn (dybde på trinn)
 • Opptrinn (høyde på trinn)
 • Overheng/trappenese (stikker trinnet lengre ut i overkant)
 • Antall trinn (hvor mange ganger må du løfte foten for å komme helt opp)

Høydeforskjell

Høydeforskjell løses best med en «trapping», men det får også an å sette inn en skrå seksjon. Det oppfordres å sende et bilde samt mål på høydeforskjellen.

Modell/kvalitet

Kystgjerdet lagerfører Norges største utvalg av modeller innen vårt segment.

Vi deler grovt sett inn i følgende kvaliteter (disse blandes normalt sett ikke):

 • «Royal» kvalitet (5 toms system)
  • 80cm høye kraftige innsatser med 1cm tykk bunnplate
  • Kort stolpeavstand gir økt stabilitet
  • Alle levegger leveres kun i denne kvaliteten pga. styrke/stort vindfang
 • «Prima» kvalitet (4 toms system)
  • 30cm lave galvaniserte innsatser
  • Lengre stolpeavstand på enkelte modeller

Mål på stolpe og seksjon

Kystgjerdet prosjekterer hva du trenger til ditt prosjekt basert på lengder oppgitt pr. strekk. Vanligvis trenger du ikke tenke på målene før montering.

Ønsker du vitale mål finner du dette i bunn av denne siden: https://kystgjerdet.no/montering/

Seksjonsinndeling

Kystgjerdet leverer kun full-lengde seksjoner. Alle våre modeller kan lett justeres på lengde under montering etter behov. Unntaket er glassmodeller og diagonaler som krever litt ekstra tilpasning. Mer om seksjonsinndeling kan du finne under montering i bunn av siden.

Få et tilbud

Når du har laget deg en nøyaktig skisse kan du sende denne til oss vi skjemaet på denne siden.

Eksempelskisse kan du finne her: https://kystgjerdet.no/tilbud/

Du kan også benytte vårt 3D tegneverktøy og få et tilbud den veien, da er du sikker på at ikke noe kan misforstås: https://bygg.kystgjerdet.no/builder/

Følgende må inngå i en forespørsel om tilbud:

 • Detaljert målsatt skisse (viser til detaljer nevnt ovenfor)
 • Ønsket produkt
 • Monteringsmetode (mur/tre/jord)
 • Leveringsadresse

Betaling

Kystgjerdet følger standard for netthandel og produserer/sender leveranse etter at innbetaling er registrert i vårt system (system for kredittsjekk er krevende og kostbart, dette ville medført dyrere varer).

Alternativt kan det benyttes vår finansieringsavtale med Svea Finans https://kystgjerdet.no/finansiering/ hvor du får hele 6mnd. utsettelse mot et gebyr på kun 348,- Kjøpesummen kan uansett innløses når det måtte passe deg.

Normal Leveringstid

Kystgjerdet leverer til hele landet.

1-2 dager for registrering av innbetalt tilsendt faktura deretter 2-4 dager transport (oppgitt i arbeidsdager). I perioder med stor pågang eller ved spesialtilpasninger kan dette avvike noe.

Vi lagerfører alle modeller men opplever til tider å bli utsolgt, da er neste leveranse som regel bare noen uker unna. Ved forsinkelser vi vi opplyse om dette ved bestilling så langt det lar seg gjøre.

For spesial bestilling av glass gjelder ca. 3 mnd.

Forsendelse

Kystgjerdet benytter Bring og Schenker til all logistikk.

Når prosjektet er pakket klart for sending vil du få en sporingskode på e-post, denne blir aktiv når ordren ankommer første sentral. Når speditør er klar for utkjøring vil du bli kontaktet for å avtale nærmere detaljer. Lagerleie vil påløpe etter 2 dager liggetid hos speditør, bestill derfor ikke om du ikke kan motta.

Enkelte aktører reklamerer med «Gratis frakt», men ingenting er dessverre gratis og selger må betale for dette. Tapet tas igjen som økt pris/inntjening på selve produktet. Kystgjerdet synes ikke denne modellen er rettferdig ovenfor våre lokale kunder som henter selv, og har valgt å prise transporten som en egen vare.

Henting

Pga. smittehensyn ønsker vi ingen besøkende inn i vårt lokale.

Når ordren er pakket klart vil du få en e-post om dette.

Henting avtales ved at det ringes inn 5271 5271, 15-20 minutter på forhånd, vi kjører da ordren frem til vår utlevering i Skjoldaveien 145, 5519 Haugesund (vest siden av bygget).

Montering

90% av våre kunder monterer selv, de resterende får hjelp av en lokal snekker eller venn. Kystgjerdet har samarbeidspartnere i Bergen, Stavanger og Stokke som kan bistå om du ikke ønsker å gjøre dette selv.

Våre monterings anvisninger finner du her: https://kystgjerdet.no/montering/ Disse omfatter både jordmontering og toppmontering på mur for de forskjellige modellene. For jordmontering graves et hull og stolpen støpes fast. Frostbestandig betong med kvalitet B20/B30 kan benyttes.

For inndeling av seksjoner vil man få det peneste resultatet om disse deles inn likt.Det er marginalt med tid å spare på å sette opp full lengde seksjoner for så kun å dele inn den siste seksjonen på et strekk. Eksempler kan du finne i dokumentet som heter «Tips og triks».

Nyttige linker

Hvorfor velge Kystgjerdet: https://kystgjerdet.no/hvorfor-velge-kystgjerdet/

Betingelser: https://kystgjerdet.no/betingelser/

Er det enkelt å montere selv?

De aller fleste av våre kunder velger å montere dette selv på bakgrunn av at monteringen er veldig enkel. Vi har detaljerte og gode monteringsanvisninger som guider deg gjennom monteringen.

Kan jeg sette opp gjerde i skrått terreng?

Se vår monteringsanvisning for hvordan dette best løses. Vi kan levere mange typer spesialtilpasninger, deriblant for skrå.

Hvordan er fargen mot hvit husvegg?

Våre hvite produkter har fargen «Perlehvit»  med fargekode RAL9003. Dette er en hvit farge som er tilsatt noen dråper med sort for å dempe blåskinnet som oppstår i «signalhvite» produkter. Du vil få en behagelig opplevelse om du sitter i solveggen med levegg levert av oss, samtidig så viser støv og urenheter mindre på denne typen farge.

Kystgjerdets grå modeller har fargekoden RAL7004.

Falmer Kystgjerdet?

PVC blandingen har tilsetninger som gjør gjerdet UV-sikkert. Dette er ikke noe som kan slites/vaskes av, og produktene vil derfor holde seg like fint over tid. Mer om dette kan du lese her: https://kystgjerdet.no/betingelser/

Kan Kystgjerdet levere andre farger, f.eks. sort?

Alle farger falmer, altså er punktet over en sannhet med modifikasjoner. Falmingen på lyse produkter er så liten at den kan ikke sees med det blotte øye, det trengs måleapparater. Mørke farger falmer mer, oe som kan merkes over tid, spesielt på steder som ikke får sol og falmingen da vil bli merkbart mindre.

Hvor ofte bør det vaskes?

Vask er litt etter behov. Vi anbefaler generelt å spyle over gjerdet vår og høst med rengjøring for PVC som inneholder bonevoks. Voksen gjør at du vil beholde den fine glansen samtidig som overflaten blir glatt og mindre tilgjengelig for forurensninger. For skitt som sitter mer fast så anbefales skrubbing med svamp. Eksempel på rengjøringsmiddel er «Globex 80» som forhandles f.eks. hos din lokale camping/caravan leverandør.

Hvilken høyde må jeg ha på rekkverket?

Krav til sikringshøyde kan du finne her: https://dibk.no/byggereglene/byggteknisk-forskrift-tek17/12/iii/12-15/

Generelt sett så kan dette deles inn i følgende kategorier:

 • Oppussing
  • Du kan beholde eksisterende høyde
 • Nybygg/total renovering
  • 100cm sikrings ved potensiell fallhøyde på 50cm eller mer
  • 120cm sikring ved potensiell fallhøyde på 10m eller mer

De fleste av våre kunder ønsker 90cm høyde da 100cm kan bli litt ruvende. 90cm vil også være rimeligere samt medføre rimeligere transport.

Hvor på gjerdet måles høyden til?

På rekkverk oppgis høyde til topp på håndrekke (sikringshøyde). For alle andre modeller oppgis høyde på stolpe uten topphatt på.

Hvordan fraktes dette, og hva koster det å få det levert hjem ?

Kystgjerdet sammenligner alltid pris på forsendelse hos både Bring, Schenker. Vi pakker som regel på europaller, og varer foliewrappes og stroppes før sending. Pris på frakt varierer etter volum og distanse/leveringsadresse, dette fremkommer i alle tilbud hvor leveringsadresse er oppgitt.

Enkelte aktører reklamerer med «Gratis frakt», men ingenting er dessverre gratis og selger må betale for dette. Tapet tas igjen som økt pris/inntjening på selve produktet. Vi synes denne modellen er urettferdig ovenfor våre lokale kunder som henter selv, og har valgt å prise transporten for som en egen vare. For sammenligning må du se på total pris og kvalitet ferdig levert på døren.

Jeg ønsker å sette opp gjerde hvor det i dag er jord, kan jeg gjøre det uten å måtte støpe mur?

Vi har løsning for jordmontering. Se monteringsanvisning for jordmontert gjerde eller rekkverk. Kort fortalt graver man ut hull, setter stolpen i hullet og støper rundt. Stolper for jordmontering er derfor lengre.

Finnes det rekkverksløsning for trapp som ikke gjør trappen smalere?

Kystgjerdet har løsning for utenpåliggende montering både i trapp og på flatt dekke.

Hva gjør jeg når jeg tilpasser en seksjon ned i lengde og skjærer bort låseklipsene?

Kystgjerdet tilbyr som eneste leverandør spesialtang for å lage nye låseklips. Hvordan man gjør det viser i monteringsveiledningene.

Hvorfor velge Kystgjerdet?

Klikk på ikonene under for å finne ut hvorfor du skal velge oss som din leverandør av PVC-produkter.

Joakim A.
Smarteste gjerdene du får tak i
Renè L.
Raske tilbakemeldinger og varer på lager.
tormod N.
Super fornøyd med gjerdet
tomas E.
Har ikke fått gjerdet enda . Men første inntrykket er fantastisk. Kjappe tilbakemld, service over normalen. Så nå håper jeg gjerdet også er på samme nivå. Da blir det knallbra😉
Bjørnar H.
Kjøpte et spesialtilpasset gjerde på 50m med 25 gjerdelamper våren 2019. Gjerdet var enkelt å sette opp og holder seg fint 1 år etter. Servicen har vært utrolig god. Jeg kan anbefale kystgjerdet på det varmeste for alle som ønsker et vedlikeholdsfritt gjerde.
Ken M.
Vi bestilte 30 meter med Royal tekkverk og 4 meter med glass, vi er utrolig fornøyd med resultatet, og ikke minst servicen kystgjerde ga oss. De svarer fort på mail, og har vært meget behjelpelig med prosessen fra start til slutt. Anbefales på det sterkeste 😊🤩
Raymond H.
Utrolig bra og høvelig mye hjølp og få👍👍👍
Göray G.
Great products, great customer service and support on enquiries. Had an excellent experience with these guys. It doesn't get any better than this.
Neste sidejs_loader

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Få inspirasjon, nyheter, tips og triks rett i innboksen din!

 • Ved å sende inn dette skjemaet samtykker du til Kystgjerdets personvernerklæring.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Følg oss på